marți, 13 noiembrie 2018

Roadele pământului - Fructe și semințe




Complexul Muzeal de Șriințele Naturii Răsvan Angheluță


Galați 


ediția a XIII-a, 15 noiembrie - 2 decembrie 2018





   Joi, 15 noiembrie 2018, cu începere de la ora 11:30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi va avea loc vernisajul celei de a XIII-a ediţie a expoziţiei temporare Fructe şi seminţe – Roadele Pământului, în organizarea secţiei Grădina Botanică. 
   În acest an vor fi prezentate eșantioane de fructe și semine de la un număr de aproximativ 200 de taxoni, conservați ex-situ în patrimoniul Grădinii Botanice, reprezentând arbori, arbuști sau plante ierboase, precum și soiuri din colecția de Cucurbitaceae. Planta “vedetă” a expoziției va fi iarba Sfantului Ioan - Salvia sclarea, a cărei denumire derivă din latinescul clarus, însemnând clar, şi care provenea din faptul că seminţele erau folosite pentru a "curăţa privirea”, decoctul lor fiind utilizat pentru curăţarea ochilor în cazul prezenţei unui corp străin care cauza iritaţii. 
    Tot în cadrul expoziției, publicul va putea participa la o conferință științifică în Sala Auditorium, începând cu ora 12:00, susținută de dr. Ion Bobaru de la Farmacia Faltis din Brăila, partener al acestei ediții de la Fructe şi seminţe – Roadele Pământului. Ion Bobaru, doctor în științe farmaceutice, este cunoscut pentru rețetele proprii obținute din fructe și semințe din plante autohtone și exotice. 
    Expoziţia Fructe şi seminţe – Roadele Pământului de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi deschisă pentru vizitare în perioada 15 noiembrie – 2 decembrie 2018 
(09:00 – 17:00). Vă aşteptăm !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu