joi, 15 noiembrie 2018

100 de ani de chimie - Costin Nenițescu




Conferințele Centenarului 


Sorin Roșca 


Muzeul Național al Literaturii Române, București


15 noiembrie 2018




    Prof. dr. ing. Sorin Roșca va susține conferința excepțională Costin Nenițescu, personalitate a științei romanești în contextul dezvoltării moderne achimiei organice.
    Veți afla lucruri mai puțin cunoscute legate de istoria recentă a chimiei în România, de la aspectele academice și cercetarea științifică de vârf la domeniul industrial și la viața culturală, pornind de la personalitatea remarcabilă a lui Costin Nenițescu.
    Costin Nenițescu (1902 – 1970) este creatorul școlii moderne de chimie organică românească. Cariera sa, de savant și profesor, se suprapune cu o jumătate de secol de istorie (1925 – 1970), iar forța sa anticipatoare remarcabilă a permis dezvoltarea chimiei românești în contextul european efervescent al secolului XX, dar și abordarea provocărilor secolului XXI.
    Seria de conferinţe multidisciplinare au ca scop radiografierea evoluției societății și a culturii românești din ultima sută de ani, în contextul Centenarului Marii Uniri, aducerea în fața unui public larg a unor personalități marcante care vor aborda subiectele într-o manieră modernă, conferința propriu-zisă fiind însoțită de materiale video și fotografii inedite.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Coordonator proiect: Dalina Bădescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu