marți, 2 octombrie 2018

Pe simezele Capitalei - atelier Roma




Arta plastică contemporană românească 


Milița Sion 


Galeria Romană, București 


2 - 20 octombrie 2018




   "Cu o carieră împlinită de arhitect, Miliţa Sion a creat tangent cu arhitectura sau mai degrabă din marginea ei, o pictură care, hrănindu-se până la un punct din meditaţiile ei de arhitect şi-a câştigat o coerenţă şi o autonomie cum se vedea deja din expoziţiile ei anterioare şi mai mult încă din cea de acum." (Ioana Vlasiu)
   Artista Miliţa Sion dedică această expoziţie Romei pe care a admirat-o de multe ori de pe coline, de pe Pincio, încercând să-i surprindă duhul care-l insuflă dincolo de apartenenţa peisajului urban.
   "Această evocare a Romei "Caput Mundi", este legată de destinul ei ca inimă a Imperiului Roman, marea miză a creştinismului , care a învins după secole de persecuţii sângeroase şi a deschis o eră nouă a civilizaţiei europene". (Miliţa Sion).
    În perioada 2-20 octombrie 2018, vor fi expuse pe simezele Galeriei Romană o serie de lucrări de pictură şi grafică, semnate Miliţa Sion.
"Trecând peste conotaţia biblică a lucrării emblematice "Quo Vadis?", întrebarea- "Unde Mergi?"- este una esenţială, permanentă a vieţii noastre. Este tema generală a lucrărilor mele, ce exprimă drumul, calea ce transcende realităţii văzute". (Miliţa Sion, septembrie 2018)
Programul de vizitare:
Luni-Vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă: 10:00-15:00
Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu