marți, 20 iunie 2017

Deprindere în metal și sticlă




Arta plastică contemporană românească 


Ileana Dana Marinescu 


Galeria Senso, București 


20 iunie - 21 iulie 2017






    Marți, 20 iunie 2017, ora 18:00, vă invităm la Galeria SENSO (Bd. Unirii nr. 15, Bucuresti), unde va avea loc vernisajul expoziției artistei Ileana Dana Marinescu Deprindere în metal și sticlă.
   Evenimentul este organizat cu sprijinul Catena, prin Programul Catena pentru Arta, și va fi prezentat de criticul de artă Mădălina Mirea.


   "Ileana Dana Marinescu este un spirit scormonitor. Fie că sapă după ouă, fie că balansează micro- cu macro- universul, că propune bijuterii pereţilor sau iscodeşte apa, aerul şi pământul pentru a fura detalii pentru jivinele sale, este mereu în căutarea bucăţii de materie pe care să o reînsufleţească. Nu cunosc alt artist roman contemporan, capabil să epuizeze valenţele expresive ale unui ciob, ale unui rest de lucrare, sau ale unei sticluţe de parfum. Viziunea sa se hrăneşte constant dintr-o inepuizabilă ingenuitate şi fiecare lucrare este măsura unei perpetue ingeniozităţi. Ceea ce ne propune azi Ileana Dana Marinescu la Galeria Senso, este o lume de vietăţi în mişcare, din care răzbate surâsul creatorului, într-un dialog hâtru şi neîncrâncenat, aşa cum bătrânul tâmplar nu a reuşit să aibă cu păpuşa sa însufleţită.” - Mădălina Mirea, critic de artă.
Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu