sâmbătă, 13 mai 2017

Seară japoneză




Yukio Mishima - Amurgul marinarului 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


15 mai 2017





    Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă luni, 15 mai, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) la o seară japoneză dedicată romanului Amurgul marinarului de Yukio Mishima considerat unul din cele mai importante romane ale cunoscutului autor nipon , comparabil cu alte mari capodopere ale literaturii universale ca Împăratul muştelor de William Golding sau Portocala mecanică de Anthony Burgess. Recent apărut în colecţia Raftul Denisei la Editura Humanitas Fiction, Amurgul marinarului este la prima ediţie în limba română. Traducerea excelentă din limba japoneză este semnată de Andreea Sion.
    La eveniment vor vorbi Mitchievici Angelo, critic literar, Ana-Maria Caia, scriitoare şi jurnalistă, Andreea Sion, traducătoarea romanului şi Serban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Româno-Japoneze Angela Hondru din cadrul Universităţii Româno-Americane. Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii.
   În partea a doua a întâlnirii, plecând de la tematica romanului, vom discuta despre Codul onoarei şi viata bandelor de cartier din marile oraşe japoneze, un subiect neconvenţional, inedit care ne relevă o altă faţetă a societăţii japoneze.
   Evenimentul are loc în parteneriat cu Centrul de Studii Romano-Japoneze (Romanian-Japanese Studies Center) şi face parte din programul Zilele Culturii Japoneze la Universitatea Româno-Americană.
   Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin eventbook.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu