sâmbătă, 13 mai 2017

Noaptea Europeană a Muzeelor




Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță


Caransebeș 


20 mai 2017 





   Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, Primăriei Constantin Daicoviciu și Reţelei Naţionale a Muzeelor din România organizează sâmbătă, 
20 mai 2017, Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment ajuns la cea de-a XIII -a ediţie, în intervalul orar 18:00 (20 mai 2017) - 02:00 (21 mai 2017). Această manifestare culturală de mare amploare se desfăşoară atât la nivel naţional cât şi internaţional, la acest eveniment înscriindu-se muzee din ţară şi străinătate.
    Anul acesta sub patronajul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș se va realiza un circuit expozițional, care cuprinde următoarele obiective:
I. Sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș
Expoziții temporare:
Expoziția Omagială dedicată Generalul Ioan Dragalina la 100 de ani;
Expoziţia de pictură naivă: Mihai Vintilă;
Expoziţia: Radu Florescu( viața și activitatea);
Expozitia de arheologie: ,,Noi descoperiri arheologice la Tibiscum și Balta Sarată'';
Expozita: Granița Bănățeană trecut și prezent;
Expozitia de etnografie: ,,Etnos-românesc în munții Banatului''.
II Sediul Rezervației Arheologice Tibiscum din municipiul Caransebeș, sat Jupa.
(La Rezervaţia Arheologică ,,TIBISCUM'', între orele 10.00 – 18.00 se va realiza un circuit expoziţional a sitului arheologic);
III Muzeul Memorialul Daicoviciu din comuna Constantin Daicoviciu deschis de la ora 18:00 la ora 22:00 prezintă obicte personale ale familiei Daicoviciu și câteva descoperiri arheologice din Banatul de Munte.
    Prin urmare, în intervalul orar: 18:00 (20 mai 2017) - 02:00 (21 mai 2017), cei interesaţi vor putea vizita expoziţii ce conturează istoria Banatului Montan.
   Noutatea acestei ediții este conferită de prezența (ora 19:30) pe scena din curtea interioară a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş a unei echipe de actori din cadrul Teatrului de Vest din Reșița care va susține un spectacol de Magie și Iluzionism Pentru Copii (regia Dan Mirea).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu