joi, 29 septembrie 2016

Noaptea Cercetătorilor





Muzeul Civilizației Dacice și Romane 


Deva 


ediția a II-a, 30 septembrie 2016





   Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara si in colaborare cu Target Active Training din Bucuresti, organizeaza vineri, 30 septembrie 2016, intre orele 17:00 – 23:00, la sediul din Palatul Magna Curia, o serie de activitati reunite sub titulatura de Noaptea Cercetatorilor 2016.
    Acesta este un proiect dedicat popularizarii stiintei si invatarii distractive care se organizeaza simultan in aproximativ 300 de orase din 24 de tari europene, inclusiv Romania, unde este coordonat de Target Active Training din Bucuresti, prin intermediul conceptului de „cercetatori pentru umanitate” (Researchers 4 Humanity sau, pe scurt, R4H).
   Incepand cu anul 2006, Noaptea Cercetatorilor exista ca si proiect independent in seria Actiunilor Marie Curie, fiind una dintre cele mai populare initiative ale Uniunii Europene care vizeaza publicul larg si urmareste sa faciliteze interactiunea cu stiinta intr-un mod amuzant. Evenimentele sunt finantate de Comisia Europeana si au drept scop stimularea carierelor europene in cercetare.
    La Deva, acest eveniment este organizat pentru a doua oara, prima participare fiind o reusita la nivel national prin calitatea si diversitatea activitatilor interactive cu publicul desfasurate de participanti. Expozantii din acest an sunt inventatorul Corneliu Birtok-Baneasa, colectivele de elevi si profesori cu preocupari in domeniul cercetarii de la Colegiul National Decebal Deva, Colegiul National de Informatica Traian Lalescu Hunedoara, Scoala Populara de Arta Deva, Palatul Copiilor Deva si specialisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara.
  Publicul vizitator va avea placerea sa vada la standurile tematice amenajate peste 140 de dispozitive, mecanisme si jucarii realizate de profesori si elevi pe baza legilor stiintelor. Experimentele prezentate sunt deosebit de spectaculoase, dintre putand aminti robotul sumo, multicopterul, fantana magica, sfoara care canta, ghirlanda wireless, oglinda magica, ochelarii minune, lumina nedumerita, levitatia magnetica, diverse fenomene de inductie electromagnetica, fenomene electrice, optice, mecanice, termice si multe altele. Se vor face demonstratii practice, vizitatorii fiind invitati sa interactioneze cu expozantii pentru a afla mai multe informatii despre obiectele expuse sau sa experimenteze ei insisi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu