miercuri, 8 iunie 2016

Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească




Muzeul Memorial Nicolae Iorga


Valenii de Munte


editia a XI-a, 9 - 11 iunie 2016





     În perioada 9-11 iunie 2016, la Muzeul Memorial Nicolae Iorga din Vălenii de Munte, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, se va desfășura Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească, ediția a XI-a.
    Secțiunea de Comunicări Științifice, organizată cu prilejul împlinirii a 145 de ani de la nașterea savantului, va reuni la muzeul din Vălenii de Munte istorici, academicieni, muzeografi, conservatori și restauratori din rețeaua muzeală națională.
   În cadrul festivității de deschidere din 9 iunie, ora 10:30, invitați de onoare vor fi prof. Alex Mihai Stoenescu care va lansa cartea Istoria masoneriei, prof. univ. dr. Dan Popovici de la Universitatea Națională de Arte, prof. univ. dr. Petre Țurlea și prof. dr. Emil Mușat.
   În semn de omagiu pentru marele istoric, participanții vor depune coșuri cu flori la statuia lui Nicolae Iorga din centrul orașului Vălenii de Munte și la bustul profesorului din incinta muzeului.
   În cea de-a doua zi a sesiunii de comunicări, 10 iunie 2016, la ora 15:00, vă invităm la vernisajul expoziției temporare Stil și eleganță. Obiecte de artă decorativă din patrimoniul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova care se va desfășura în incinta Muzeului de Etnografie al Văii Teleajenului, sala de la parter, unde veți putea admira piese de mobilier de epocă, o rafinată colecție de gulere și manșete din dantelă, precum și diverse obiecte de artă decorativă, toate de o excepțională măiestrie artistică.
   Vă așteptăm în perioada 9-11 iunie 2016 la Muzeul Memorial Nicolae Iorga, la cel mai important eveniment din agenda noastră culturală, să redescoperim valorile patrimoniului cultural românesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu