miercuri, 4 mai 2016

Timp cu poeți morți




Lansare de carte


Ko Un


Biblioteca Centrala Universitara, Bucuresti


18 mai 2016




     Ambasada Republicii Coreea in Bucuresti are placerea de a va invita, in parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti miercuri, 18 mai 2016, la lansarea de carte a poetului din Republica Coreea, domnul Ko Un.
   Evenimentul de lansare a volumului lui Ko Un, Timp cu poeți morți, apărut la Editura Tracus Arte, va fi găzduit de Biblioteca Centrală Universitară (BCU) și se va desfășura în Salonul Carol I (Strada Boteanu nr. 1). Evenimentul va avea loc miercuri, 18 mai 2016, ora 16:30, iar la acesta vor participa: Adina Dinițoiu, Simona Nastac, George Neagoe, moderator: Cosmin Perța.
   Recepția se va desfășura după eveniment în Galeria Directorilor, sală alăturată salonului  Carol I, în incinta BCU.
   Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să confirmați participarea Dvs. la emailul Ambasadei embrokromania@gmail.com, până vineri, 13 mai 2016.


    Ko Un (고은) este un poet ale cărui cărți au fost publicate în peste 15 țări. A fost încarcerat de mai multe ori din cauza activității sale politice pentru democrație. Ko Un este adesea menționat adesea pe lista favoriților la Premiul Nobel pentru Literatură.
   Născut în perioada ocupației japoneze, Ko Un era elev de liceu când a izbucnit Războiul din Coreea, perioadă care a fost marcantă pentru poetul sud-coreean. În timpul protestelor împotriva președintelui Syngman-Rhe din 1960, care s-au soldat cu exilul președintelui, unele dintre poeziile lui Ko Un au devenit adevărate imnuri de rezistență. În mai 1980, în timpul loviturii de stat condusă de Chun Doo-hwan, a fost acuzat de înaltă trădare și condamnat la 20 de ani închisoare. Datorită unei amnistii generale din 1982 a fost eliberat din închisoare și pus sub arest la domiciliu. Din 1994 predă la Universitatea Kyonggi din Seoul, iar din 2007 predă arta poetică și literatura la Universitatea Națională din Seoul.
    A publicat circa 135 de volume, care includ poezie, ficțiune (în special pe teme budiste), autobiografii, piese de teatru, sau eseuri și are în palmares Premiul Coreean de Literatură (1974, 1987), Premiul Literar Daesan (1994), Premiul Cikada (2006) și Premiul de poezie Griffin (2008).
  Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) se află la cea de-a VII-a ediţie si va avea loc între 18-22 mai, în Capitală. Prin participarea a peste 100 de poeţi din peste 20 de ţări, publicul iubitor de poezie poate lua parte la lecturi publice, mese rotunde, dezbateri şi performance-uri. Mai multe detalii despre FIPB 2016: http://www.mediafax.ro/…/festivalul-international-de-poezie…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu