joi, 21 aprilie 2016

150 de ani de la instaurarea monarhiei constitutionale in Romania




Muzeul Judetean Botosani


Botosani


26 aprilie 2016




   Muzeul Judeţean Botoşani anunță evenimentul prilejuit de organizarea expoziţiei sub genericul:
150 de ani de la instaurarea monarhiei constitutionale in Romania.
   Activităţile vor debuta cu vernisajul expoziţiei care reuneşte piese reprezentative pentru Casa Regală a României, aflate în colecţiile Muzeului Naţional Peleş şi ale Complexului Muzeal Naţional Moldova, Iaşi. Relaţiile istorice ale Regalităţii cu Botoşanii şi elitele sale vor fi evidenţiate prin ilustraţii şi piese inedite aflate în colecţii locale.
    Manifestările se vor desfăşura în Sala Polivalentă a Muzeului de Istorie Botoşani marţi, 26 aprilie 2016, începând cu ora 12:00, în prezența reprezentantului Casei Regale a României, Alteța Sa Regală Principesa Maria.
    Ne vom bucura de prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria pe parcursul a două zile, 26-27 aprilie, timp în care înaltul oaspete, la invitația instituției noastre și a Consiliului Județean Botoșani, va avea un program diversificat de vizitare a principalelor puncte de atracție cultural-turistică, obiective industriale si instituții cu caracter social. De asemenea, vor avea loc întâlniri cu reprezentanții administrației locale.
   Începând cu data de 27 aprilie, expoziția va putea fi vizitată de publicul vizitator al Muzeului Judeţean Botoşani.
Manager,
Dr. Aurel Melniciuc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu