miercuri, 2 martie 2016

Otrava iubirii




Lansare de carte


Eric-Emmanuel Schmitt


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


8 martie 2016





     Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă marţi, 8 martie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului Otrava iubirii, o nouă carte de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitor premiat de Academia Franceză şi deţinător al Premiului Goncourt pentru nuvelă. 
    La eveniment vor vorbi 
Oana Pellea, Mihaela Dedeoglu, Adina Diniţoiu, 
Marius Constantinescu şi Denisa Comănescu.

   Prietene bune, Julia, Colombe, Raphaëlle şi Anouchka sunt la vârsta întrebărilor pe care nu îndrăznesc să le rostească, aşa că îşi consemnează în jurnalele personale cele mai ascunse gânduri. Aflăm astfel că în jurul lor dragostea, un sentiment care le este încă străin, modelează destine, uneşte şi destramă familii, pune în primejdie şi salvează vieţi, ca într-o inegalabilă dramă shakespeariană. Nevoia de iubire se va insinua treptat în fiecare gest şi gând al celor patru adolescente, ca nevoia de un drog ce aduce extazul şi ale cărui consecinţe sunt periculoase. Când povestea lui Romeo şi a Julietei, pe care liceenii o vor pune în scenă, îşi va arunca umbra nefastă asupra realităţii, se va dovedi dragostea atât de puternicã, încât să vindece rănile pe care tot ea le-a provocat.
    "Modelele de ieri nu sunt neapărat şi cele de azi, în schimb pasiunea se dezlănţuie cu aceeaşi violenţã şi mânie. În acest sens, Romeo şi Julieta sunt şi rămân arhetipurile pasiunii eterne.“ – (Eric-Emmanuel Schmitt)
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu