luni, 22 februarie 2016

Fereastra din interior




Arta plastica contemporana romaneasca


Mihaela Neli Paval


Galeria Cupola, Iasi


1 - 10 martie 2016





    La Galeria Cupola - Piata Unirii, situată în strada Cuza Vodă, nr. 2, va avea loc expoziţia personală de pictură Fereastra din interior a artistei Mihaela Neli Pavăl.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 1-10 martie 2016.

  ”Singurul lucru de încercat, în această monadologică lume, este să punem ferestre peste tot. Să punem ferestre nu pentru a privi în lucruri, căci așa ne-am depărta și mai mult de noi înșine; ci pentru a face lucrurile să ne vadă.” (Constantin Noica, Mathesis sau Bucuriile simple).

  În cadrul proiectului propus fereastra va juca rolul unui spațiu de trecere în care exteriorul se va apropia și chiar va face parte din spațiul interior. Granițele impuse limitativ de către cadrul ”rigid” al ferestrei vor fi eliminate și exteriorul va fi asimilat în interior, ajungându-se chiar la momentul în care se va ”șterge” chiar și ideea de fereastră.
    S-au folosit tehnici și procedee picturale mai mult sau mai puțin convenționale cu rolul de a imprima o anumită corporalitate ideii de spațiu, dar mai mult decât atât, o materializare a unor ”impresii” subiective în plan pictural. Fiecare lucrare are accentul pus pe prioritatea expresivă.

   ”Pădurile putrede se înecaseră în neguri/ Şi trăsnetul rău bântuia ca o groază./ De la fereastra din turn mă uitam fără sine/ Prin cetina neagră, zidirile negre,/ Pierdusem cât mai e ceasul, cât mai e veacul...” (Mihai Ursachi - Vedenie în burgul gotic).
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu