luni, 22 februarie 2016

Dragobetele strabun, sarbatoarea romaneasca a iubirii




Muzeul de Istorie Paul Paltanea


Muzeul Casa Cuza Voda, Galati


24 februarie 2016






    Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi în parteneriat cu Școala Gimnazială Iulia Haşdeu Galaţi vă invită miercuri, 24 februarie 2016, ora 9:30, la expunerea cu tema: Dragobetele strabun, sarbatoarea romaneasca a iubirii.
   "A avea cât mai multe sărbători în care să ne putem bucura, să celebrăm iubirea față de aproapele nostru, nu este un lucru rău, ba dimpotrivă! Însă, a uita tradiția noastră, serbată de moșii și strămoșii noștri, ca expresie a resurselor spirituale ale neamului românesc, este un păcat!
Ziua Sfântului Valentin sau Valentine’s Day, de câţiva ani buni a devenit o sărbătoare intens mediatizată în ţara noastră, tinzând să fie încoronată ziua oficială a dragostei, cea mai sensibilă şi cea mai romantică dintre toate.
    Este o datorie de suflet să ne reamintim sărbătorile tradiționale, deoarece ele ne reprezintă, sunt identitatea noastră culturală, care ne diferențiază de alte popoare.
Să-i dăm aşadar, Dragobetelui frumos, ceea ce i se cuvine de drept, ziua de 24 februarie, o zi a dragostei și a iubirii!" (muzeograf Ionela Daniela Antohe)
    Evenimentul se va desfăşura la Muzeul Casa Cuza Voda Galaţi (str. Al. I. Cuza, nr. 80).
Vă aşteptăm !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu