miercuri, 20 ianuarie 2016

Răpirea sângerândă




Lansare de carte


Ioan Barbu


Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul, Ramnicu Valcea


22 ianuarie 2016





    Vineri, 22 ianuarie 2016, începând cu ora 12:00, la Sala de Conferinţe, va avea loc o întâlnire festivă prin care va fi aniversată împlinirea a 26 de ani de la apariţia primului cotidian privat şi independent din România postdecembristă, CURIERUL DE VÂLCEA. 
    La eveniment va participa Lilian Zamfiroiu, diplomat, ministru plenipotenţiar în Ministerul Afacerilor Externe, director onorific al ziarului. În peste două decenii şi jumătate, acest cotidian a înregistrat un bilanţ de etapă istorică, devenind o adevărată şcoală de jurnalism, intrând în memoria miilor săi de cititori ca un model cultural de verticalitate în slujba opiniei publice. 
    Tot în acest context va fi lansată cartea Răpirea sângerândă, avându-l ca autor pe Ioan Barbu, scriitor, preşedinte de onoare al ziarului. Atmosfera dialogului purtat de cavalerii de taină ai culturii române, din Răpirea sângerândă, are tuşe reverberatoare de semnificaţii: "Cerul nu-l mai ascultă nici pe Dumnezeu!”, observaţie care poate fi alăturată unor numeroase versuri prin care se întreţine combustia evocării şi sublinierii tragismului celor ce se întâmplă, precum şi necesitatea liderilor în astfel de momente cruciale. Cartea a apărut, recent, la Editura INSPIRESCU, din Satu Mare.
Organizatori: Asociaţia Culturală Curierul de Vâlcea şi Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea.
Vă aşteptăm cu mare drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu