marți, 12 mai 2015

Maraton pe calea undelor de Noaptea Muzeelor




Radio România Cultural


16 mai 2015





    Radio România Cultural vă invită sâmbătă, 16 mai, între orele 21.00-24.00, la un maraton în direct dedicat Nopţii Muzeelor!
    Ne puteţi asculta şi vedea pe frecvenţele din toată ţara, pe www.radioromaniacultural.ro sau pe aplicaţia mobilă descărcată gratuit din appstore si googleplay!
    Echipa noastră va transmite în direct (audio si video) de la Muzeul Naţional de Artă al României. Invitaţi speciali vor fi: regizorul Radu Afrim, Adrian Silvan Ionescu - directorul Institutului de Istoria Artei, dirijorul Tiberiu Soare şi flautistul Ion Bogdan Ştefănescu. Pro sau contra acestei manifestări, argumentele oamenilor de cultură vor fi cu siguranţă importante pentru cei ce decid să iasă sau din contra, să nu iasă în aceasta noapte pentru a vizita gratuit aceste instituţii care în restul anului nu se bucură (poate) de o aşa mare popularitate.
    În premieră, reporteri vor fi şi ascultătorii Radio România Cultural care au fost invitaţi în prealabil să se înscrie prin telefon sau email. Ei vor lua pulsul manifestărilor din oraşul lor. 

Moderatori: Sorina Goia şi Radu Croitoru

   Vom veni cu informaţii "de culise" de la muzeografii care trebuie să facă faţă numărului, uneori neaşteptat de mare de vizitatori, aceştia din urmă fiind invitaţi permanent să intervină în emisiune de la faţa locului pentru a-şi spune "la cald" impresiile. Vom vorbi despre protestele ce au loc cu acest prilej, despre felul cum un om obişnuit se raportează la un astfel de spaţiu, cum trebuie făcut ca un muzeu ca să fie viu şi atractiv dar şi despre experienţele fiecăruia dintre noi în muzeele din România şi din lume.
    În Noaptea Europeană a Muzeelor, atât în în Europa cât şi în întreaga lume, milioane de vizitatori iau cu asalt instituţiile de cultură ce devin astfel mai vii şi mai primitoare, oferind - cu acest prilej - acces la exponatele lor mai puţin vizitate dar şi organizând evenimente special dedicate.
    Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a unsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).
    Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu