marți, 12 mai 2015

De Noaptea muzeelor… despre BEZNA muzeelor!




Muzeul Judetean de Arta Prahova Ion Ionescu-Quintus


Ploiesti


16 mai 2015





COMUNICAT DE PRESĂ – Noaptea Muzeelor

     Sâmbătă, 16 mai 2015, începând cu ora 17.00 şi până la ora 1.00, Muzeului Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus îşi invită publicul pentru a celebra cu festivism această sărbătoare europeană!
De Noaptea muzeelor… despre BEZNA muzeelor!

   Această a XI-a ediţie se desfăşoară sub semnul unei atitudini ce atrage atenţia asupra ritmului în care dispar muzee și colecții muzeale. Manifestul este iniţiat de Reţeaua Naţională a Muzeelor în spirit de solidarizare cu instituţiile muzeale profund afectate de astfel de schimbări.
  Vizitatorii vor fi întâmpinaţi de un preţios tablou, ascuns privirilor de faldurile unei pânze.   Mesajul este acela că "plăcerea de a admira acest obiect minunat, în forma sa fizică, reală, și nu virtuală, le va fi interzisă. În scurt timp riscăm să fim nevoiţi a ne rezuma la vizite virtuale!”

PROGRAMUL:

muzeul este deschis publicului în intervalul orar 17 00-100
intrarea este liberă

I. Expoziţia În căutarea cubismului pierdut, a artistului plastic Mircea Titus Romanescu.
Atelierul Artistul la lucru. Vizitatorii vor avea plăcerea să-l urmărească pe artistul Mircea Titus Romanescu la lucru, pe parcursul întregii seri.

II. Expoziţia Salonul artelor, a Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Ploieşti.

Istoricul manifestării Noaptea muzeelor.

Din 2001, muzeele au în fiecare primăvară, o întâlnire privilegiată cu publicul !
   Lansată în 1999, în Franţa, ca Primăvara muzeelor, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, această întâlnire propune tuturor muzeelor participante deschiderea porţilor, gratuit, pentru toţi vizitatorii, în acea zi, la aceeaşi oră!
   Muzeul de Artă Ploieşti a fost, alături de Muzeul Satului din Bucureşti, prezent încă de la prima ediţie a evenimentului.
   În 2005, ora de deschiderea a muzeelor a fost deplasată spre seară, cu intenţia de a atrage, în număr cât mai mare, publicul tânăr. Proiectul a devenit astfel Noaptea muzeelor, câştigând de la an la an prestigiu şi susţinere. În urmă cu opt ani manifestarea a intrat sub înaltul patronaj al Consiliului Europei, iar de cinci ani se află sub egida UNESCO.
Prezenţa dumneavoastră ne va onora!
Pentru detalii, vă stă la dispoziţie Departamentul de Servicii educative, Relaţii Publice şi Documentare din cadrul Muzeului Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus
Tel.: 0244 52 22 64, fax: 0244 511375, e-mail: office@artmuseum.ro
***
Muzeul De Arta Prahova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu