miercuri, 8 aprilie 2015

Lansare: Apropierea




Prezențe românești peste hotare


Marin Mălaicu-Hondrari


Poznan, Wroclaw, Cracovia, Polonia


8 - 10 aprilie 2015





    Institutul Cultural Român de la Varșovia organizează trei evenimente de lansare a volumului Apropierea de Marin Mălaicu-Hondrari, la Poznań, Wrocław și Cracovia. Volumul a apărut în luna martie 2015 la editura Książkowe Klimaty din Wrocław, prin programul TPS al Centrul Cărții, iar lansările vor avea loc în prezența autorului Marin Mălaicu-Hondrari și a traducătorului Dominik Małecki.

Programul detaliat al lansărilor:

- Poznań, 8 aprilie, ora 19.00, Librăria Bookowski (str. Św. Marcin nr. 80/82), moderator Arkadiusz Żychliński
- Wrocław, 9 aprilie, ora 18.30, Librăria Tajne Komplety (pasajul Garncarskie nr. 2), moderator Patrycja Spychalska
- Cracovia, 10 aprilie, ora 19.00, Librăria De Revolutionibus (str. Bracka nr. 14), moderator Tomasz Charnas


    Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971, în Sângeorz-Băi. A mai publicat cărțile Zborul femeii pe deasupra bărbatului (poeme, Eikon, 2004, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), Cartea tuturor intențiilor (roman, ediția I, Vinea, 2006, editia a II-a, Cartea Românească, 2008), La două zile distanță (poeme, Charmides, Bistrița, 2011; premiul revistelor Poesis International și Transilvania) și Lunetistul (roman, Polirom, 2013; Premiul pentru Literatură al orașului Bistrița, 2013). 
    A scris în colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu scenariul după romanul Apropierea. Mălaicu-Hondrari este, de asemenea, un traducător apreciat din limba spaniolă, printre tălmăcirile lui numărându-se volume de Mario Vargas Llosa, Luis Landero, Enrique Nogueras, Care Santos.
    Romanul Apropierea a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural (2011) și a fost finalist la Premiile Observator Cultural (2011).
***http://www.icr.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu