duminică, 26 octombrie 2014

Creatorul și publicul său




Ateneul Tătărași, Iași


Alexa Visarion


28 octombrie 2014





   Ateneul Tătărași invită publicul marți, 28 octombrie 2014, de la ora 17.00, la prelegerea lunii octombrie. Conferința poartă titlul Creatorul și publicul său și va fi susținută de regizorul de teatru şi film, scenaristul, profesor universitar dr. Alexa Visarion în sala Galeriile de Artă de la Ateneul Tătărași. Moderatorul prelegerii este directorul Ateneului, dr. Liviu Brătescu. Intrarea este liberă.
    Un dialog eficient și profund poate să întrețină o stare de interacțiune umană, benefică pentru dezvoltarea identității fiecaruia dintre noi.
    "Creatorul și publicul său mărturisește audienței raportul de dezvoltare conceptuală între cei doi parteneri ai creației, autorul (scriitor, arhitect, regizor, scenograf, compozitor etc.) și publicul al cărui talent se manifestă prin atenție și pătrundere. Publicul vede și imaginează universurile provocate de lumea creatorului care depune mărturie...
    În prestigioasa dumneavoastră instituție voi încerca să definesc traseele de fertilitate creatoare, în teoria și practica artelor spectacolului. Mă adresez tuturor celor interesați de viziunea spectaculară, de ceea ce există, se vede și e ascuns într-o reprezentație artistică. Participanții pot reprezenta toate generațiile, tineri, maturi și în vârstă, care au inocența în a desluși misterele și tăinuitele expresii artistice."
    Vin la Iași nu să vorbesc, ci să depun mărturie după 45 de ani de profesie în țară și străinătate, despre ceea ce nu știm atunci când știm. (Dr. Alexa Visarion)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu