joi, 11 septembrie 2014

Stai calm, gândim noi şi pentru tine




Arta plastica contemporana romaneasca


Raluca Gabriela Hreniuc, Leonard Cumpana


Galeria de Arta Theodor Pallady, Iasi


10 - 20 septembrie 2014





    Sunteţi invitaţi la expoziţia Stai calm, gândim noi şi pentru tine semnată de artiştii plastici Raluca Hreniuc şi Leonard Curpăn. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 10 - 20 septembrie 2014 la Galeria de Artă Theodor Pallady, str. Lăpuşneanu, Iaşi. 
    Vernisajul va avea loc vineri, 12 septembrie, ora 18:00. Va prezenta Conferenţiar universitar doctor Emanuela Ilie.
    În expoziţia Stai calm, gândim noi şi pentru tine abordăm un concept, întâlnit la nivelul societăţii moderne şi postmoderne, în care propagatorii unei ideologii totalitare acţionează în dorinţa de a obţine controlul total asupra minţii, a comportamentului şi a sentimentelor unei mase imense de oameni. Mai mult decât atât, propunem o reflectare asupra căilor de modelare a minţii umane cunoscute ca fiind: "controlul comunicaţiilor umane, manipularea <mistică>, cererea de puritate, cultul confesiunii, ştiinţa sacră, remodelarea limbajului, doctrina mai presus de oameni, delimitarea socială” (R.J. Lifton - Reforma gândirii şi psihologia totalitarismului). Toată această nebunie a manipularii are la bază o teorie lansată de Sigmund Freud care descoperise, după cum spunea: "forţe primitive, sexuale şi agresive ascunse adânc în interiorul minţii umane. Forţe care dacă nu sunt controlate, conduc indivizii şi societatea la haos şi distrugere.” (Sigmund Freud – Introducere Generală în Psihanaliză).
    Încercăm totodată să atragem atenţia oamenilor asupra faptului că a crede că deţin controlul absolut asupra deciziilor pe care le iau este o iluzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu