joi, 14 august 2014

Cultura si traditie pe Valea Tarnavelor




Feisa - Jidvei


15 august 2014





   Dacă prețuiești izvorul cultural românesc te așteptăm cu drag la evenimentul CULTURA SI TRADITII PE VALEA TARNAVELOR DE ZIUA SATULUI FEISA, COMUNA JIDVEI
Vineri, 15 august 2014, Satul Feișa, comuna Jidvei, jud, Alba

   Aceasta sarbatoare reprezinta o invitatie de-a ne apropia cu speranta si demnitate de civilzatia traditionala , materiala si spiritual ce se regaseste in mod special aici, pe Valea Tarnavei Mici, la Jidvei. Organizarea acestei sarbatori are si acest scop de a-i aduce pe toti fiii satului, plecati atat in tara cat si in strainatate, acasa intr-o zi de vara si de sarbatoare, impreuna cu familiile si prietenii lor. 
   Momentele in care toti cei plecati in patru zari sa se adune sunt din ce mai putine, iar posibilitatea ca acest lucru sa se intample in mod organizat si natural este destul de redusa de aceea aceasta initiative raspunde nevoilor comunitatii noastre. Acest eveniment va contribui la promovarea comunei nostre avand in vedere ca Jidveiul, cu satele apartinatoare, are o istorie de peste 700 de ani de atestare documentara. Dispunand de o viata culturala bogata, de obiceiuri si taditii pe care dorim sa le pastram si sa le promovam cat putem mai bine.
***Asociatia "Cele Mai Frumoase Sate din Romania"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu