miercuri, 7 mai 2014

Expozitia World Press Photo




Piata Universitatii, Bucuresti


8 - 29 mai 2014





   Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București anul acesta, începând cu data de 8 mai. Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 8 – 29 mai 2014, în Piața 
Universității din București.

    În cadrul acestei expoziții, vizitatorii români vor avea ocazia de a admira Fotografia Anului la World Press Photo – celebra imagine a fotografului american John Stanmeyer, care ilustrează o serie de imigranți africani pe țărmul orașului Djibouti în timpul nopții, ridicându-și telefoanele în aer în încercarea de a capta un semnal necostisitor din țara vecină, Somalia - pentru a reînnoda legăturile cu rudele din străinătate.



   Expoziția de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locuri din peste 45 de țări - și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

   Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundației este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial. 

    Competiția a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii 
pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanți din 124 de țări, care au înscris 101.254 de fotografii. 

    În 2012, expoziția a fost readusă pentru prima dată la București, după 18 ani de absență, prin eforturile Fundației Eidos, care organizează expoziția și anul acesta.

   Mai multe detalii, precum și lista completă a câștigătorilor, poate fi consultată pe site-ul oficial al expozitiei www.worldpressphoto.org


Pretul unui bilet este de 10 RON.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu