miercuri, 23 aprilie 2014

Stagiunea teatrului românesc în Canada




Prezențe românești peste hotare


Diaspora română: Asociația Rocade


Tania Filip, Florin Zamfirescu: Doi pe o banca


Montreal, Toronto, Canada


24 - 28 aprilie 2014





Lansatà cu sprijinul Institutului Cultural Roman,
STAGIUNEA TEATRULUI ROMÂNESCÎN CANADA 
SÀRBÀTORESTE 4 ANI ÎN LUNA MAI

TANIA FILIP şi FLORIN ZAMFIRESCU 
vor susţine 2 reprezentaţii cu spectacolul 
DOI PE O BANCÀ de A. Ghelman
de la Teatrul METROPOLIS la Montréal şi Toronto

   În perioada 24 – 28 aprilie 2014, în cadrul turneului care va începe la MONTRÉAL, vineri, 25 aprilie 2014, ora 19.30, la sala Pavillon de l`Entrepôt (2901, boul St.-Joseph, Lachine) şi se va încheia la TORONTO, duminică, 27 aprilie 2014, orele 18.00, la Sala Kobayashi a Centrului Cultural Canadiano-Japonez (6, Garamond Court, Toronto) va avea întâlnirea cu cei doi actori români.
   Turneul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor și Limba Română, în parteneriat cu Asociaţia ROCADE din Montreal şi Teatrul METROPOLIS din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei României în Canada, cu sediul la Ottawa şi al Consulatelor generale din Montréal şi Toronto.
   Cu această ocazie sunt sărbătoriţi 4 ani de la lansarea acestui proiect cu totul special în cadrul comunităţilor româneşti din afara ţării, unic prin faptul că a prezentat constant, din mai 2010, spectacole de teatru invitate de la cele mai prestigioase teatre din România: Teatrul Naţional, BULANDRA, METROPOLIS, NOTTARA, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti şi Teatrul George Ciprian din Buzău.
   Ritmicitatea acestor spectacole este o importantă proba de rezistenţă în special în aceşti ultimi 4 ani. Bilanţul profesional la zi însumează 60 de reprezentaţii de teatru (la Montréal, Québec, Toronto). 
   În cei 8 ani de existenţă, Association ROCADE a organizat în Canada 7 ediţii ale festivalului în aer liber EUROfEST în Parcul Jean-Drapeau de la Montréal, 2 spectacole de dans şi muzică contemporană, 2 concerte de muzică urbană, 6 concerte de muzică a corifeilor contemporani, 8 ediţii ale festivalului de film românesc la Montréal, Québec şi Toronto, activitaţi care întreţin permanent viu spiritul românesc, care promovează cultura şi limba română în Canada.
   De asemenea, Association ROCADE promovează parteneriate cu instituţii şi organizaţii culturale şi profesionale canadiene şi franceze, în cadrul unor schimburi culturale româno-canadiene care au avut loc în Canada şi în România (2007 - participarea profesoarei-vocaliste canadiene Jeri Brown la Transilvania Jazz Festival; 2008, 2009, 2010, 2011 - Cinema Politica International Film Festival la Cluj, Iaşi, Bucureşti; 2012 - Covor roşu la filmul canadian de limbă franceză la Bucureşti), dar şi 2008, 2013 - Festivalul Filmului Românesc în Aquitaine( Arcachon - Bordeaux – Biarritz, Franţa).
   Comunitatea românească din oraşele Montréal, Québec, Ottawa şi Toronto se ridică după estimările Statistique Canada la peste 200.000 de persoane.
   Parteneri media: Romanian Global News – agenţia de presă a românilor de pretutindeni, Pagini Româneşti şi Impact – ziare româneşti din Montreal, Faptu`Divers - ziar românesc din Toronto, Agenda românească – ziar românesc din Kitchener.

Informaţii suplimentare: INFO@ASSOCIATIONROCADE.CA/ WWW.ASSOCIATIONROCADE.CA
Association ROCADE mulţumeşte cu această ocazie 
tuturor celor care au crezut în acest proiect 
şi îl sprijină astfel încât să beneficiem de privilegiul acestor întâlniri nepreţuite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu