miercuri, 23 aprilie 2014

Paste in Maramures




Muzeul Satului


Sighetu Marmatiei


23 aprilie 2014





   Miercuri, 23 aprilie, la Sighetu Marmaţiei va avea loc evenimentul Paşte în Maramureş. Evenimentul se va desfășura la Muzeul Satului în aer liber din Sighetu Marmației, cu ocazia sărbătorii Sfântului Gheorghe.


   15 primari din Maramureş sunt implicaţi în acest eveniment care este organizat la iniţiativa edilului din Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş. 
   "Este un proiect care se doreşte a fi o promovare într-un sistem integrat a Ţării Maramureşului în incinta muzeului, acolo unde avem 35 de case, majoritatea provenind din comunele pe care le păstoresc primarii şi pe care pentru o zi, respectiv pentru ziua de Sfântul Gheorghe, am vrea să le dăm, să le exploatăm la modul şi la tradiţia pe care o avem în fiecare comunitate, să putem să ne promovăm obiceiurile şi tradiţiile pentru cei care vor fi turişti în perioada sărbătorilor pascale în judeţul nostru şi nu numai”, a punctat Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei.
    Începând cu ora 15.00, participanţii vor asista la un moment religios, urmat de o expoziţie culinară la Muzeul Satului. De la 18.00, Îi joc în sat, iar de la ora 21.00, vor fi puse în scenă cu ajutorul publicului spectator două obiceiuri arhaice : Apă şi foc şi Udatul de Sângeorz.
Invitaţi speciali sunt Cornelia şi Lupu Rednic.

***voceatransilvaniei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu