joi, 24 aprilie 2014

Festivalul Oualor Incondeiate




Diaspora romana


Centrul de Arta si de Cultura Trei Culori, Lisabona, Portugalia


26 aprilie 2014





  Moldovenii din Portugalia vor avea posibilitatea să înveţe şi să aplice mai multe tehnici de încondeiere a ouălor în cadrul Festivalului Ouălor Încondeiate, care va avea loc la Lisabona, la 26 aprilie.
   Organizatorii promit că punctul culminant în programul festivalului va fi atelierul practic de încondeiere a ouălor unde vor fi demonstrate tehnicile de încondeiat ouă, iar participanţii la festival vor avea ocazia de a învăţa acest meşteşug. În cadrul evenimentului va avea loc parada portului popular și a coșului de Paști cu participarea asociațiilor diasporale, precum și un concert de muzică sacră pascală și muzică populară cu participarea tinerelor talente din diasporă.
   Potrivit Ministerului Culturi din Republica Moldova, la manifestare va lua parte şi meşterul popular Angela Don, din satul Lalova, Rezina. Ea va prezenta o expoziţie de ouă încondeiate în diferite tehnici şi ornamente tradiţionale.
    Ministerul Culturii susţine organizarea Festivalului Ouălor Încondeiate pentru a contribui la păstrarea, transmiterea și promovarea în forme originale a obiceiurilor şi meşteşugurilor tradiţionale în afara ţării, în special a celui mai spectaculos obicei de Paşti - încondeierea ouălor.
   Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii, în parteneriat cu Biroul pentru relaţii cu diaspora şi Centrul de Artă şi Cultură Trei Culori din Lisabona.
***trm.md/ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu