duminică, 8 decembrie 2013

Initiative de toata lauda




Casa de Cultura Mihai Ursachi


Impreuna pentru copii


Iasi


18 decembrie 2013









   Decembrie este luna în care ar trebui să zâmbim cel mai mult. Este acea perioadă a anului în care timpul petrecut cu familia devine de neprețuit, grijile și problemele par mai puțin copleșitoare și ne putem apropia de oamenii din jurul nostru mult mai ușor.
   Decembrie este luna care ne motivează cel mai mult să facem bucurii sub formă de cadouri, mai mari sau mai mici, persoanelor dragi nouă. Mă întreb: dacă o surpriză de la cineva îndrăgit ne poate pune un zâmbet pe față, cum ar fi dacă am primi, pe neașteptate, cadouri de la persoane străine?

   Pornind de la această idee, Casa de Cultură Mihai Ursachi Iași în parteneriat cu Organizația Non-Guvernamentală C.O.N.TOUR și Fundația Speranță și solidaritate au demarat un proiect caritabil pentru ajutorarea a 100 de copii ce provin din familii defavorizate. 

  Acesta se va concretiza într-un eveniment caritabil ce va avea loc miercuri, 18 decembrie, în intervalul orar 13:00-15:00, în sala de spectacol Diotima a Casei de Cultură Mihai Ursachi.

  Obiectivul acestui eveniment este de a organiza un set de activități strâns legate de Sărbătorile de Iarnă și de a-l aduce pe Moș Crăciun în inimile acestor copii. Cu ajutorul unor sponsorizări primite de la partenerii noștri în valoare de 100, 200 sau 300 de RON, dorim să achiziționăm cadouri pentru copii, cu speranța că îi vom face să uite greutățile zilei de ieri și îi vom determina să privească cu mai mult entuziasm spre ziua de mâine.

  Necesitatea organizării unui eveniment de acest gen a venit ca reacție la anumite atitudini pesimiste întâlnite din ce în ce mai des: realizarea de către diferite organizații a unor programe similare dispersate fără a avea un caracter unitar, scăderea gradului de interes în a ajuta alte persoane, înțelegerea greșită a mesajului când vine vorba de crearea unui eveniment din acest registru, influența negativă a grupurilor care nu cunosc necesitatea organizării și promovării unui astfel de eveniment.

  Parteneri și sponsori: Casa de Cultură Mihai Ursachi, Fundația Solidaritate și Speranță, Primăria Municipiului Iași, ROTARACT Iași, Asociația ATRAG, Fundația Hecuba, Centrul DIFAIN, Editurile 24 ORE, Apollonia, Princeps Edit, Sedcom Libris, Junimea, Zona Publishers, ALFA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu