sâmbătă, 14 septembrie 2013

Legaturi biunivoce !




Colectii si Colectionari


Cartofilie - Filatelie






Este stiuta legatura, fireasca si aproape "indisolubila", dintre filatelie si cartofilie. Argumente sunt multe si variate si nu este cazul sa le dezvolt aici. 
Sunt aproape de "bun simt". 
Vazand cartea postala de mai sus, multi cititori se vor intreba, de buna seama, in ce fel imaginea prezentata vine in sprijinul afirmatiilor mele...


Cu putina straduinta si chiar marind dimensiunea de vizionare raspunsul il gasiti in coltul din stanga jos a colajului avand ca subiect Capitala.
Ca sa nu mai lungesc vorba, fotografia prezinta Ateneul Roman pe perioada desfasurarii Expozitiei Internationale de Filatelie a Tarilor Socialiste din Europa. 

Si mai precis, este vorba de SOCFILEX III, prilej cu care Posta Romana a emis o serie formata din patru marci postale si o colita, redate mai jos,







Intorcandu-ma la cartea postala (un intreg postal francat cu stema fixa in valoare de 40 de bani) aceasta este editata in 1974 (Cod 1404/74, Cd. 11.065) si exemplarul detinut in colectie este necirculat. Partea frumoasa a lucrurilor este ca de aceasta data stim cu exactitate si cand a fost facuta efectiv fotografia - adica in intervalul desfasurarii expozitiei sus pomenite:
20 - 29 iulie 1973. 
Informatie, sa recunoastem, rar gasita in ceea ce priveste cartofilia.

Nu cunosc vreo marca postala care sa redea un eveniment cartofil (expozitie, targ, etc.) dar carti postale cu tematica "redarea evenimentelor filatelice" cu siguranta mai sunt...




Un comentariu:

  1. Recomandare . Mărcile ce urmează a fi prezentate să fie așezate pe un suport de culoare neagră, pentru a se vedea și dantelura .
    Liviu

    RăspundețiȘtergere