miercuri, 4 septembrie 2013

Sibiu 3 D




Muzeul Municipal Mediaș


Daniel Bălțat


Expoziție de fotografie 3D


10 septembrie - 20 octombrie 2013






   Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, prin Muzeul Municipal Mediaş organizează expoziţia de fotografie Sibiu 3 D autor Daniel Bălţat. 
   Expoziţia conţine 25 de imagini în format stereoscopic, iar subiectul expoziţiei este municipiul Sibiu. 
   Scopul expoziţiei este acela de a transmite cât mai real un loc, un spaţiu văzut de un turist, un trecător, altor persoane. 
  De multe ori atunci când facem o fotografie am dori să captăm cât mai mult din atmosfera locului; fotografia 3D numită şi stereoscopică, ne permite să facem un mic pas spre o imagine mai "reală". Percepţia spaţialităţii într-o imagine plană face din fotografia 3D o experienţă inedită motiv pentru care tot mai mulţi oameni sunt atraşi de ea.
  Imaginile prezentate în acestă expoziţie se bazează pe procedeul anaglyph roşu-cyan. Acest procedeu presupune folosirea unor ochelari pentru vizionarea imaginilor. Pentru ochiul stâng se va folosi un filtru de culoare roşie şi pentru ochiul drept un filtru de culoare albastru+verde.
Efectul de spaţialitate rezultă din vizualizarea cu fiecare ochi a unei imagini luate dintr-un unghi uşor diferit (corespunzător ochilor umani). Cu fiecare ochi veţi vizualiza o imagine diferită.

Expoziţia va putea fi vizitată la Muzeul Municipal Mediaş în perioada 
10 septembrie – 20 octombrie 2013.

Vă aşteptăm !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu