miercuri, 22 mai 2013

Festivalul Photo Romania


Mihai Chitu


Expozitie Foto: Electrified


Ciorchin, Cluj-Napoca


23 mai - 23 iunie 2013







Galerie Foto

   Electrified, o expozție inedită, ruptă parcă dintr-o altă lume, va fi găzduită  în perioada 23 mai -23 iunie 2013 de către platforma culturală Ciorchin, în spațiul expozițional propriu, (str. Constanța nr. 30). Expoziția semnată de artistul Mihai Chițu face parte din proiectele derulate în cadrul festivalului Photo Romania.
  Seria Electrified propune o suită de imagini realizate prin tehnica de fotografiere Kirlian. Tehnica, descoperită accidental în anul 1939, a fost subiectul mai multor studii și proiecte de cercetare, fiind inițial considerată o metodă de înregistrare a bio-câmpului entităților biologice, statut foarte controversat până în prezent.
   Lucrările din această serie îndeamnă la o incursiune într-un tărâm imaginar, o realitate creată spontan, doar pentru a lăsa o dovadă tangibilă a existenței ei pe suprafața materialului fotosensibil. Fotografiile sunt prezentate în forma lor originală, realizate pe film instant de tip Polaroid, fără a fi procesate digital.
   Mihai Chițu este absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, Secția Foto-Video. Acesta practică fotografia "argentică” și digitală, utilizând diferite tehnici și procedee clasice și alternative, cum ar fi fotografierea în infraroșu, digitală și pe material fotosensibil, fotografie Kirlian, printuri pe bază de gumă arabică și bicromat, printuri pe bază de polimeri, și alte procedee experimentale. De doi ani practică și holografia.
   Vernisajul expoziției va avea loc joi, 23 mai 2013, la ora 18:00, în prezența artistului.
***oradecluj.oradestiri.ro via Christine Marie Turcu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu