luni, 13 mai 2013

Omagierea Domnitorului Al. I. Cuza



Diaspora romana


Prezente romanesti peste hotare


Heidelberg, Germania


10 - 12 mai 2013



PLOIESTI_HEIDELBERG

   În perioada 10 – 12 mai 2013, o delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova condusă de Fabioara Ionescu – administrator public al judeţului Prahova, a participat la Festivalul de Vară de la Heidelberg (Germania). Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Românilor din Germania, cu sprijinul Institutului Cultural Român, cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la moartea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
   Astfel, la statuia Domnitorului, aflată în centrul oraşului Heidelberg, a avut loc o ceremonie, în cadrul căreia delegaţia prahoveană a depus un buchet de flori. Au mai depus buchete de flori: reprezentanţii Asociaţiei Românilor din Germania şi cei ai Asociaţiei de Artă şi Literatură din Germania.
   Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost donat primăriei oraşului Heidelberg în anul 2011, de către Societatea cultural-istorică Mihai Viteazul din Ploieşti (preşedinte Mircea Cosma).
   Nelipsit de la evenimentele culturale externe ale societăţii sus-menţionate a fost   Grupul folcloric Periniţa al Consiliului judeţean Prahova, care alături de alte ansambluri folclorice din Gorj şi Bihor, a susţinut spectacole în oraşele Heidelberg, Mannheim şi Karlsrushe.
   Totodată, la Biblioteca din Heidelberg, în cadrul unei conferinţe, prof. dr. Constantin Manolache a prezentat cartea intitulată Al. I. Cuza în memoria contemporanilor.
***asiiromani.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu