luni, 20 mai 2013

Pe simezele Montrealului



Arta plastica contemporana romaneasca


Diaspora romana


Ioan Oprut


Casa Romana, Montreal, Canada


26 mai 2013




   Ioan Opruț este pictor, profesor de pictură, campion de arte marțiale și profesor de arte marțiale.
   Ca artist plastic, pictura sa se poate defini ca hiperrealism sau hiperconceptualism, în sensul uni realism abstract, metafizic. Ce e de-a dreptul uimitor este că picturile sale sunt în totalitate executate în… mină de pix, rareori artistul intervenind cu tuș și peniță.
   Ca practicant al artelor marțiale, renshi Ioan Opruț (gradul 7 dan) este multiplul campion național, european și internațional (11 titluri internaționale la sistemul All Styles și Kick Boxing), antrenor, arbitru, proprietar de club și creatorul unui stil modern numit Jotaikido Jutsu, o sinteză care ilustrează multipla sa pregătire în domeniul artelor marțiale.
   Ioan Opruț a avut multiple expoziții personale și de grup în România, Canada, Germania, Franța și Ungaria, la lista cărora se va adăuga în curând o nouă expoziție ce va pune în lumină atât creațiile sale personale, cât și cele ale elevilor săi, reunind lucrări de grafică, gravură și pictură. Prezentarea acestora va avea loc duminică, 26 mai 2013, la Casa Română (sala parohială a bisericii Buna Vestire, 8060 Christophe Colomb, colţ cu Jarry).
   Evenimentul, organizat de Asociația internațională Jotaikido Kobujutsu (AIJK) în colaborare cu Academia educativă pentru copiii români, va încorpora și un spectacol de arte marțiale, pentru a sublinia pe tărâm canadian cei nouă ani de activitate și promovare a stilului Jotaikido Jutsu.
  Mai multe despre Ioan Opruț și artele sale în portretul creionat de Eva Halus în nr. 109 Accent Montreal din 26 aprilie 2013, www.accentmontreal.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu