luni, 20 mai 2013

Dezvoltand spiritul filantropic



Initiative de toata lauda


Fundatia Comunitara Tara Fagarasului


Eveniment cultural-caritabil


Pivnita Mare de Vinuri, Cetatea Fagarasului, Fagaras



18 mai 2013






  Aproape 100 de făgărăşeni şi-au declarat public sprijinul pentru Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, prin prezenţa la cel de-al doilea eveniment din seria celor trei pe care le propune pentru luna mai, la Făgăraş, FCTF (www.fundatiactf.ro)
   Gala Comunităţii Făgărăşene a fost un eveniment cultural-caritabil şi a însemnat un eveniment cu dress code black tie, atmosferă rafinată, invitaţi de excepţie si trataţie domnească.
  Povestea serii a început cu un tur al noului circuit turistic din cadrul Muzeului Ţării Făgăraşului Valer Literat, în cadrul proiectului naţional Noaptea Muzeelor. 
  A urmat prezentarea conceptului şi proiectelor Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului de către omul de televiziune Nelu Barbu, care, deşi nu este nici măcar ardelean, s-a declarat îndrăgostit de Ţara Făgăraşului şi oamenii ei.
  Invitatul special al serii a fost celebrul violoncelist Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Acesta a interpretat, pe un instrument de mare valoare din 1849, pro bono, un concert extraordinar: 50 de minute de muzică clasică, poveşti şi proiecţii video.



   După concert a urmat o degustare de vinuri propusă de Casa de vinuri Domeniul Coroanei Segarcea, care a adus la Făgăraş colecţia Minima Moralia, apreciată la unison de toţi cei prezenţi la gală.
  Pentru licitaţia silent de obiecte de artă au fost propuse : Operele Complete ale lui James Joyce (colecţie specială, în limba engleză, miniatură, 10 volume), o icoană pe sticlă din Ţara Făgăraşului ( Maica Domnului înlăcrimată. Autor: Nicolae Suciu, Şcoala de Pictură Nicolae Suciu din Cincu) şi o sticlă de vin de colecţie, Grasă de Cotnari (alb, dulce, din 1979). 



   Primarul Sorin Mănduc s-a arătat extrem de interesat de această licitaţie ! S-a “luptat” pentru icoană cu Nelu Barbu, dar au fost “învinşi” amândoi de Ioan Regneală, într-un moment de neatenţie, în care povesteau despre părţile frumoase ale Ţării Făgăraşului. Primarul Mănduc şi-a dorit şi operele lui James Joyce, pentru a le face cadou soţiei, dar a cedat cu cavalerism în favoarea doamnei Carmen Ciora şi şi-a adjudecat sticla de vin, pe care şi-a propus să o dăruiască unor prieteni, colecţionari.



   Restaurantul Casa Terra a pregătit pentru acest eveniment o “trataţie domnească” specială şi a anunţat public faptul că, începând din acel moment, va include în cadrul campaniei sale naţionale Bun Românesc, pe langă lucruri, oameni, locuri sau poveşti şi comunitatea făgărăşană, un adevărat bun românesc cu care ar trebui să ne mândrim cu toţii!
  Sponsorii evenimentului: Sthil si Royall Security. Parteneri: Florăria Frezia, Expert Cleaning, Radio Star, Televiziunea Făgăraş şi BZF.ro, săptămânalul Bună Ziua Făgăraş, Gazeta Satelor, Monitorul de Făgaraş, Nova Tv, tarafagarasului.eu, Casa Terra, Goia Nicolae (sonorizare)
   Următorul eveniment va fi un concert alternativ de canţonete celebre, susţinut de tenorul Vlad Miriţă, într-un spaţiu neconvenţional: gara Făgăraş.
   Povestea Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului a început în 2013, când trei făgărăşeni au hotărât să demareze acest proiect temerar. Li s-au alaturat alţi 20 de oameni inimoşi, care şi-au luat sarcina să lucreze, voluntar, în slujba comunităţii. Vorbim de o echipă de jurişti, economişti, oameni de cultură, medici, profesori, ingineri, psihologi, jurnalişti, teologi, antreprenori, arhitecţi, experţi în politici publice şi studenţi, toţi cu origini făgărăşene. Cu toţii s-au implicat activ pentru a strânge capitalul iniţial necesar de aproape 20 de mii de dolari şi pentru a crea o strategie de start, care să mobilizeze comunitatea: gale de caritate, concerte în spaţii neconvenţionale, marketing individual şi corporate, campanii online. 
   Banii vor fi integral folosiţi pentru sprijinirea primelor 5 cauze-proiect ale fundaţiei: Burse de excelenţă şi studiu pentru copiii de excepţie din Ţara Făgăraşului, demararea campaniei de mediu Infiem copacii din Ţara Făgăraşului (PRO educaţie, ecologizare, împădurire şi ÎMPOTRIVA taierilor ilegale de copaci ), realizarea unui refresh contemporan în Piaţa Republicii prin realizarea unui centru cultural în aer liber şi a unui festival anual de artă urbană, susţinerea Spitalului Municipal şi înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu