duminică, 10 martie 2013

Eseuri de duminica



De la izolare la singurătate


Constantin Noica

Librăria Humanitas, Cișmigiu, București


10 martie 2013




   Duminică, 10 martie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, continuăm seria întâlnirilor duminicale în jurul Eseurilor de Duminică ale lui Constantin Noica.


   Împreună cu scriitorul Sorin Lavric, vom discuta textul De la izolare la singurătate:


   "Ceva caracteristic pentru omul de azi: el numește interioare tot exterioarele existenței sale. Interioare sunt pentru el odăile, aranjamentul lor, stilul mobilelor, cadrul vieții sale- și niciodată fragmente din viața sa însăși. Interioarele sunt cele ce ne cuprind și ne îmbracă(...) Cine mai poate vorbi azi de aproapele nostru ? Ziarul, radioul, telefonul ne-au depărtat, la propriu, pe unii de alții. Dar a fost ceva care să ne apropie ?”


   Proiectul ARCEN, realizat în colaborare cu Editura Humanitas și cu Librăria Humanitas de la Cișmigiu continuă până pe 17 martie.

ARCEN va încheia proiectul printr-un eveniment la care va fi invitat eseistul și publicistul Andrei Cornea care va vorbi despre Constantin Noica și eseurile sale, proiectul ARCEN fiind completat cu o prezentare generală a volumului de tinerețe al lui Constantin Noica, realizat în anii 1938-1940.

Intrarea la evenimente este gratuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu