duminică, 10 martie 2013

Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: Toti oamenii presedintelui


Galeria de Arta Simeza, Bucuresti


10 - 22 martie 2013







   Marţi, 12 martie 2013, de la ora 18:00, va avea loc la Galeria Simeza (Bucureşti), vernisajul expoziţiei de pictură, grafică, sculptură & obiect: Toţi oamenii preşedintelui. 

Expun: 

Simona Antoniu, Andrei Berindan, Simion Buia, Matei Crişan, Győri Kinga, 
Mirela Iordache, Alina Manole, Elisabeth Ochsenfeld, Cosmin Petru Paulescu, 
Corina Sârbu, Florin Şuţu, Mihai Ungureanu, Florentina Voichi. 

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 10 - 22 martie.

   Proiectul Toţi oamenii preşedintelui nu are legătură cu politica şi implicit, cu nici un conducător de stat din România ori din altă ţară, nici cu vreo perioadă istorică anume. Rolul principal este jucat pe "scena simezei" de oameni(i pe care curatorul i-a numit doar în contextul de faţă, ai preşedintelui), ridicaţi la rang de subiect în cadrul unei expoziţii internaţionale.     
   Portretul este departe de a-şi fi epuizat ipostazele de rostire artistică în secolul XXI. Subordonat aproape în întregime noului val figurativ, acesta a fost abordat în pictura ultimelor decenii ca temă şcolară, pretext de introspecţie, sau, în cazul autoportretului, ca manifestare a vanităţii artistului.   
  Ceea ce se întâmplă din punct de vedere vizual în expoziţia "cu oameni" de la Simeza şi în ce măsură aparţin aceştia preşedintelui, nu poate fi povestit în cuvinte; trebuie văzut.

curator, coordonator de proiect, Mihai Plămădeală

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu