marți, 22 ianuarie 2013

Prezente romanesti peste hotare


Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Dinu Bodiciu, Carla Szabo


Expozitia de moda: The Rest Is Tomorrow


Institutul Cultural Roman, Londra, Marea Britanie


13 - 22 februarie 2013






Expoziţie de modă: The Rest Is Tomorrow Expoziţie de modă: The Rest Is Tomorrow




   Proiectul are loc în cadrul secţiunii International Fashion Showcase organizată de British Council şi British Fashion Council pentru London Fashion Week 2013.
   Vernisaj: miercuri, 13 februarie, 19:00-21:00.
   "Precis şi rafinat. Expresiv. Decadent. Subtil şi minimalist sau excentric şi inovativ…" Acestea sunt doar câteva trăsături care definesc moda românească în 2013. Designerii prezentaţi în expoziţia The Rest Is Tomorrow confirmă că nu este uşor să descrii moda actuală în doar câteva cuvinte. Deşi din generaţii diferite şi cu estetici distincte, toţi împărtăşesc însă pasiunea pentru potenţialul creativ al designului, textilelor şi artelor decorative din România. Fiecare brand şi-a creat o identitate proprie, dar împreună au deschis drumul spre o nouă filosofie, spre o perspectivă neo-tradiţională în creaţia vestimentară de la noi.

Doina Levintza

   Prima creatoare de modă din Europa de Est care a prezentat o colecţie la New York Fashion Week, Doina Levintza şi-a început cariera realizând costume şi decoruri pentru emisiuni TVR. Cariera sa internaţională de designer vestimentar a debutat cu o prezentare de succes la Paris în 1984. De atunci, peste 100 de prezentări şi expoziţii în România şi în capitale ca Paris, Londra, Washington şi New York au contribuit la reputaţia brandului Levintza în Europa şi Statele Unite.

Irina Schrotter

   Irina Shrotter a  absolvit medicina înainte de a se orienta spre designul vestimentar, încurajată de pasiunea ei pentru artă. Şi-a lansat propria casă de modă în Iaşi acum 23 de ani, iar rochiile sale de seară din materiale fluide şi ţinutele de zi cu linii sobre au avut succes încă de la început. La sfârşitul anilor ’90, Schrotter a organizat pentru prima dată Romanian Fashion Week, iar în 2001 a făcut parte din showroom-ul Prêt-à-Porter Paris, care a marcat debutul ei pe plan internaţional. După 2000, Irina Schrotter a participat de cinci ori consecutiv în cadrul Mercedes-Benz Berlin Fashion Week. Astăzi brandul este prezent pe 4 continente, în 17 ţări.

Andreea Bădală

   Andreea Bădală a absolvit facultatea de design vestimentar din Bucureşti şi cursul de tehnologia  materialelor la London College of Fashion. Este tânărul talent ce a creat brandul Murmur de articole vestimentare de zi şi de seară. Designerul îmbină tehnici tradiţionale şi experimentale, gândind creaţiile ca obiecte 3D în acord cu volumele corpului uman. Materialele folosite oferă structură şi mişcare obiectului sculptural, creaţiile sale reflectând expresiv abandonul de sine, devotamentul şi iubirea feminine.

Lucian Broscăţean

   Lucian Broscăţean a absolvit facultatea şi Masterul de design vestimentar la Universitatea de Artă din Cluj-Napoca. Încă de la debutul din 2008 cu colecţia Nomadic Symptoms, designerul s-a aflat într-o continuă explorare a noilor posibilităţi ale modei contemporane. Colecţiile lui Lucian Broscăţean au fost prezentate în România şi în Europa, iar recent designerul a participat de cinci ori consecutiv la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week. Mobilitatea, stilul de viaţă nomad, versatilitatea şi spaţiile heterotopice sunt doar câteva dintre zonele esenţiale abordate de tânărul creator.  

Dinu Bodiciu

   Dinu Bodiciu a absolvit facultatea de design grafic în România, dar a ales să studieze apoi design şi tehnologie vestimentară la London College of Fashion. În 2011 când a terminat cursul de Master, a fost selectat de revista Wallpaper drept unul dintre cei mai promiţători designeri tineri ai anului. Creaţiile lui Bodiciu sunt o gândite ca o extensie a corpului uman şi au o esenţă "organică", completată sau contrazisă de ţesături texturate, geometrii tranşante şi elemente grafice.

Carla Szabo

  Carla Szabo, designer de accesorii din Bucureşti, este cunoscută mai ales pentru colecţiile de bijuterie contemporană create încă din 2004. A colaborat, de asemenea, cu diverşi designeri binecunoscuţi precum Irina Schrotter sau Stephan Pelger, pentru care a creat bijuterii inspirate din armonia naturii, cultura urbană şi poezia trecutului.

  Expoziţia este realizată în parteneriat cu Galeria Galateca din Bucureşti.  
  Mulţumim firmei RoExport UK  pentru sprijinul generos.
  Program: luni – vineri, 10:00 – 17:00.
  Institutul Cultural Român, Londra, 1 Belgrave Square, SW1X 8PH.
  Intrarea liberă.

Expoziţie de modă: The Rest Is Tomorrow Expoziţie de modă: The Rest Is Tomorrow

Expoziţie de modă: The Rest Is Tomorrow Expoziţie de modă: The Rest Is Tomorrow

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu