marți, 22 ianuarie 2013

Arta plastica contemporana romaneasca


Prezente romanesti peste hotare


Mihaela Balan (Lazar), Marius Burhan


Expozitia de arhitectura si de pictura: Utopie si Heterotopii


Accademia di Romania, Roma, Italia


28 - 31 ianuarie 2013








   Expozitia reprezinta transpunerea cercetarii (doctorale) de atelier Amprenta curtii interioare asupra tesutului traditional urban într-o realitate practica, printr-un proiect de punere în valoare a unui spatiu generat de o anumita tipologie traditionala de locuire. Prin urmare, este o întelegere pluridisciplinara, se concentreaza pe rolul si metamorfozele acestor spatii din cadrul constructiilor, încearca o schimbare de paradigma, propune o alta modalitate de abordare si spera a oferi o solutie de reinterpretare tridimensionala a spatiului.
  Mihaela Balan (Lazar) este bursier Vasile Pârvan la Accademia di Romania din Roma, absolventã a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti, doctorand al Scolii Doctorale Spatiu, Imagine, Text, Teritoriu si asistent al Catedrei de Proiectare si Design (Facultatea de arhitectura de interior din cadrul aceleiasi universitãti).
    Nascut în Vîlcele (Olt) in 1977, Marius Burhan traieste si creeaza în Bucuresti. Artist, curator de expozitii, profesor de arte plastice si autor de cercetari în domeniu, Marius Burhan este membru al Uniunii Artistilor Plastici din România din 2002. În prezent e rezident în calitate de bursier Vasile Pârvan la Accademia di Romania din Roma. Din 2009 este doctorand la Facultatea de Arte si Design, Universitatea de Vest, Timisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu