joi, 13 decembrie 2012

Pe simezele brasovene



Arta plastica contemporana romaneasca


Stefania Nistoreanu


Galeria de Arta Transilvania, Brasov


25 noiembrie 2012 - 5 ianuarie 2013



  Galeria de Artă Transilvania, Braşov, găzduieşte o expoziţie extraordinară a pictoriţei Ştefania Nistoreanu. Pe tot parcursul lunii decembrie şi până la începutul anului viitor, iubitorii de arta vor avea ocazia unei întâlniri în premieră cu o suită de opt lucrări – ulei şi foiţa de aur pe pânza – realizate recent, într-un stil elaborat, absolut spectaculos, care le conferă unicitatea râvnită de orice artist.
   Ştefania Nistoreanu abordează pânză într-o manieră extrem de intimă, dar compoziţiile sale înglobează deseori teme universale, ancestrale şi actuale, în egală măsură. De altfel, lucrările ei reprezintă o sumă de contraste, exprimând realismul şi fantasticul omogenizate armonios, ca într-un panaceu de mult aşteptat. Stilul este îmbogăţit de o imaginaţie fecunda, dublată de o excepţională fineţe artistică.
   “Viaţa pe Pământ este o bătălie continuă cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţă de a crede în basme, ochi capabili să privească prin întuneric şi inimă deschisă spre lumină. Iar uneori, când realitatea devine gravă, avem nevoie să ne putem crea o altă lume, un alt univers adevărat. Despre asta este pictura mea”, declară Ştefania Nistoreanu.
   Galeria de Artă Transilvania se afla în Piaţa Sfatului, la numărul 7 şi este deschisă, de luni până vineri, între orele 11.30 şi 19.00, precum şi în zilele de sâmbătă, între 11.30 şi 15.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu