joi, 8 noiembrie 2012

Dupa-amiaza in Piatra Neamt


Prezente romanesti peste hotare


Ion Grigorescu


Galerija Gregor Podnar, Berlin, Germania


27 octombrie 2012 - 12 ianuarie 2013





   După-amiază în Piatra Neamţ este noua expoziţie personală a artistului Ion Grigorescu în străinătate, găzduită de Galerija Gregor Podnar din Berlin, în perioada 27 octombrie 2012 – 12 ianuarie 2013.
   Expoziţia reprezintă o selecţie de fotografii realizate de artist în perioada comunismului (1970-1980), lucrări mai recente, precum şi o serie de fotografii nedevelopate, printate direct de pe negativ. Majoritatea lucrărilor transpun imagistic cotidianul în timpul dictaturii ceauşiste.

   Născut la Bucureşti în 1945, Ion Grigorescu este unul dintre cei mai importanţi experimentalişti români contemporani, cu expoziţii în: Sao Paulo, Glasgow, Amsterdam, Viena, Veneţia, Roma, Ljublijana, Stockholm, Graz, Paris, Milano, Stuttgart, Varşovia, Bratislava, Budapesta, Lisabona, Londra ş.a. În luna septembrie, Ion Grigorescu a fost invitat să participe în cadrul expoziţiei Performing Histories (1), la Museum of Modern Art, New York, expoziţie ce poate fi vizitată până pe  data de 11 martie 2013. (Artmark)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu