joi, 8 noiembrie 2012

The Darling of Kandahar



Diaspora romana


Felicia Mihali


In Top 10 Canada Reads


noiembrie 2012





   Romanul scriitoarei Felicia Mihali, The Darling of Kandahar (Linda Leith Publishing, 2012), a fost selecționat în Top 10 al cărților din Quebec pentru faimoasa emisiune Canada Reads de la CBC. Până pe 12 noiembrie, ora 11:59 p.m. publicul poate determina, prin vot online, cartea câștigătoare a fiecărei provincii. Vă încurajăm deci să votați la: http://www.cbc.ca/books/canadareads/canada-reads-top-10-quebec.html

   The Darling of Kandahar reprezintă debutul în limba engleză al Feliciei Mihali. Pentru redactarea acestui roman, ea a beneficiat de o rezidență de creație în orașul Quebec din partea Institutului canadian și P.E.N. Quebec. Sursa sa de inspirație: apariția, în aprilie 2007, pe coperta revistei Maclean’s a unei tinere de origine română, și primirea la redacția aceleiași reviste, o lună mai târziu, a unei scrisori foarte apreciative din partea unui soldat canadian staționat în Afganistan despre "frumoasa tânără de pe copertă”. Romanul unei neobișnuite povești de dragoste la distanță, The Darling of Kandahar abordează tematici diverse, ca viața de imigrant în Quebec, istoria Montrealului sau impactul uman al războiului în Afganistan.

   Jurnalistă, romancieră și profesoară, Felicia Mihali s-a stabilit la Montreal în anul 2000. A absolvit Facultatea de Litere din București, secția Română, Franceză, și apoi Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția Olandeză, Chineză. La Université de Montréal s-a specializat în literatură postcolonială, studiind și istoria artei și literatura engleză.
   Înainte de plecarea din România a publicat trei romane, la editura Image: Țara Brânzei (1998), Mica Istorie (1999) și Eu, Luca și chinezul (2000). În Canada și-a continuat activitatea publicistică la reputata Maison d'Edition XYZ, unde au apărut, începând cu 2002, șapte dintre romanele sale, în limba franceză.
  Mai multe detalii în ediția 99 Accent Montreal (jurnalul comunitatii romanesti din Montreal si imprejurimi)  9 noiembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu