miercuri, 31 octombrie 2012

La ceas aniversar



Radio Romania


84 de ani de la prima emisie


1 noiembrie 2012



SRR 84

Maria Toghina ne informeaza: 

   "Printre momentele care marchează anual această aniversare se numără Ziua porţilor deschise, zi în care radioul public aşteaptă vizita tuturor celor care sunt interesaţi de un tur al instituţiei.
    Agenţia de Presă RADOR a pregătit în acest an o ediţie aniversară on-line, un site special care reuneşte mărturii păstrate în Arhiva de Istorie Orală, poveşti unice despre istoria instituţiei, relatate de oameni care au fost martori direcţi la existenţa sa tumultuoasă, foşti angajaţi, directori sau personalităţi. Relatările cuprind detalii aproape deloc ştiute despre începuturile radiofoniei, despre atmosfera colegială din anii interbelici, când radioul avea numai câţiva angajaţi, despre momente istorice trăite în direct, despre conferinţele marilor oameni de cultură ai acestei naţii şi despre ticurile lor în faţa microfonului, despre asaltul legionar asupra clădirii, despre anii comunismului, cu gustul dulce-amar al istoriei clădite în acea perioadă de profesioniştii instituţiei.
    Atmosfera de sărbătoare va fi completată, pe parcursul vizitei pe acest site, de aduceri aminte, de o selecţie de melodii îndrăgite ale românilor, cântate la radio în ultimii 84 de ani - de la artiştii micului Paris, rapsozi sau virtuozi, până la rebelii anilor '60.
   Şi pentru că imaginile recompun cel mai bine o trăire şi evocă perfect o epocă, am selectat o mulţime de fotografii păstrate în Arhiva scrisă a SRR pentru a vă aduce şi mai aproape de începuturile radiofoniei, care, în anii '20 era catalogată drept o "îndeletnicire suspectă", iar montarea unei antene se pedepsea cu închisoarea.
   Vă aşteptăm să fiţi martori la istoria radioului, accesând site-ul www.rador.ro, joi, 1 noiembrie 2012 pentru o ediţie aniversară." (postare pe contul de FB al Dlui Andrei Partos).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu