joi, 27 septembrie 2012

Workshop Foto



Andrei Baciu, Irinel Cirlanaru


Sirnea, Pestera, Magura


19 - 21 octombrie 2012






   Încântați-vă privirile, bucurați-vă de frumos și participați la WORKSHOP-ul de fotografie alături de fotografii Andrei Baciu și Irinel Cirlanaru. Un proiect Filos | fotografie.



Premize. 

   Două sunt, dragi prieteni întru ale luminii, premizele întâlnirii pe care avem bucuria să v-o propunem. O dată, că fotografia nu înseamnă doar momentul apasării pe buton, ci întreaga experiență care te duce acolo și, de acolo, încă mai departe. Pare că acest mijloc de exprimare vizuală e despre oameni (în frunte cu cel ce apasă butonul și cu cel ce privește apoi imaginea), animale, copaci, ape, lumină, lumini și obiecte. Și așa și este, dar nu în felul strict descriptiv și mecanic pe care l-am bănui de la depărtare. În al doilea rând, socotim că funcția de căpătâi a oricărei întâlniri de genul acesteia nu este aceea de a oferi răspunsuri prefabricate mecanic ori magnific de inutile teorii sforăitoare. Nu, ci, mai degrabă, ea este aceea de a stimula acele izvoare mirabile ce abia așteaptă, în fiecare dintre noi, să fie eliberate din robia prea multor servituți cotidiene. Căci, cine știe?, dacă prin fotografie ne reînvățăm de fapt să privim, poate, prin aceasta, ne cresc șansele de a deveni, da, noi înșine.


Dată, loc, preț, număr de participanți.

   Atelierul de fotografie are loc în perioada 19-21 octombrie 2012, în plin pastel de toamnă pe splendidele coline ale satelor Şirnea-Peștera-Măgura, județul Brașov. Prețul participării, care include cazarea și masa, este de 600 de lei. Numărul maxim de participanți este de 12, iar cel minim de 6.


Contact.

Andrei Baciu (lector):
tel. 0769 64 39 35 email andrei.baciu@grupulfilos.ro
Irinel Cirlanaru (lector):
tel. 0740.20.98.78 email irinel.cirlanaru@grupulfilos.ro
Ionut Trandafirescu (organizator):
tel. 0723.97.28.47 email ionut.trandafirescu@grupulfilos.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu