joi, 13 decembrie 2012

Mica Artă Mare



Arta plastică contemporană românească


Galeria AnnArt, București


13 decembrie 2012 - 15 ianuarie 2013





  În prag de Crăciun, la AnnArt puteți vedea expoziția Mica Artă Mare, cu vernisaj joi 13 decembrie, ora 19:00.
  Expoziția reuneşte lucrări "de laborator", schiţe pregătitoare sau lucrări de mici dimensiuni semnate de artiştii din portofoliul AnnArt. Curatorul expoziţiei este Simona Vilău, care a selectat peste 50 de lucrări de pictură, desen, grafică, fotografie şi sculptură.
  "Mica Artă Mare aşază lupa pe interludii de atelier, pe meditaţii extinse şi pe intimităţi greu accesibile. Desenul, linia, proiectarea pe un colţ de masă a unor mari iniţiative sunt momente dificil de surprins pentru marele public, iar această expoziţie umple şi această lacună, a incursiunii în atelier a unor vizitatori invizibili. Desenele pregătitoare pentru Eva Prima (Adrian Ilfoveanu), cele mai proaspete peisaje de la Rădești (Sorin Ilfoveanu, vara lui 2012), micile secrete din atelierul lui Mircea Roman, florile transilvănene în peniță de Ștefan Câlția, misterele extatic-exotice create de Laura Covaci sau Urmele abstracte sintetizate de Dorin Crețu sunt acompaniate de șarjele spontane ale lui Vladimir Șetran sau de meditațiile compoziționale oferite de Francisc Chiuariu. Prezenţa lui Paul Neagu, prin intermediul unei colecţii private, vine să întregească această selecţie distinsă, în care sunt incluşi artişti români de marcă ai ultimelor decade."(Simona Vilău, curator)
   La vernisaj se va lansa şi catalogul 2013 al Galeriei AnnArt –  Arta timpului tău – o mapă doldora de imagini şi poveşti şi false spaime legate de arta contemporană.
   "Dincolo de frumusețea de factură specială a acestei selecții de lucrări, am avut şi o intenție foarte practic-educativă cu proiectul Mica Artă Mare: să familiarizăm publicul larg cu ideea accesibilităţii artei contemporane. E probabil mai puţin intimidant să ajungi să cunoşti sculpturile înalte şi ţintuite în lemn înroşit ale lui Mircea Roman de pildă privind întâi desenele de exercițiu care l-au condus la lucrarea cea mare: desenele cuprind în sine, întreagă, valoarea de semn artistic a autorului lor. Tot aşa, credem că pentru mult mai mulți iubitori de artă doritori să înceapă o colecție a lor, este mai la îndemână (şi posibil intens-memorabil) să îşi cumpere un mic desen original semnat Ilfoveanu, în pregatirea momentului major când, poate, vor avea o lucrare din cele mari, cu personaje longilin-visătoare la trecerea timpului şi care au consacrat cota impresionantă a lui Ilfoveanu în piața de artă din România." (Gabriela Massaci, Director AnnArt)
   Pe parcursul expoziției, publicul se va putea întâlni inclusiv cu artiştii, în zilele individuale, special dedicate acestora de către Galeria AnnArt.
   Expoziția Mica Artă Mare este deschisă în perioada 13 decembrie 2012 – 15 ianuarie 2013, intrarea fiind liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu