miercuri, 24 noiembrie 2021

România din suflet de copil

 


Ardud 


1 decembrie 2021





    În organizarea Primăriei și a Consiliului Local Ardud, a Casei de Cultură Dr. Augustin Mircea și a Liceului Tehnologic Ardud în parteneriat cu Centrul Bucovinean de Artă, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți, Ucraina, Bucovina noastră de nord, expoziția tematică România din suflet de copil cuprinde creații de artă și meșteșuguri realizate de copii din comunitatea românească din Cernăuți, din Ardud și alte localități din Satu Mare și Maramureș. Copiii s-au implicat cu dăruire și și-au pus imaginația la contribuție realizând creații de artă plastică naivă care reflectă mândria de a fi român și bucuria de a sărbători împreună Ziua Națională a României indiferent de granițele geografice sau vicisitudinile istorice.

   Gazda evenimentului va fi Ansamblul Folcloric Cetatea Codrului care va întregi imaginea unității prin simțire și tradiție autentic românească.

   Evenimentul vine în sprijinul românilor de pretutindeni care din pricini socio-culturale, geografice sau istorice își asumă zilnic cu stoicism lupta pentru a păstra vie identitatea românească strămoșească.

Vernisajul va fi precedat de depuneri de coroane în localitățile:

- Mădăras– ora 10:00 (locația: bustul lui Ștefan Mărcuș)

- Baba Novac – ora 10:30 (locația: bustul lui Baba Novac)

- Ardud – ora 11:00 (locația: bustul lui Augustin Mircea)

- Gerăușa – ora 11:30 (locația: Monumentul Eroilor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu