marți, 21 septembrie 2021

Salonul de restaurare literară

 


Muzeul Național al Literaturii Române 


București 


ediția a III-a, 23 septembrie - 8 octombrie 2021





     Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 23 septembrie 2021, de la ora 11:00, la sediul din Calea Griviței 64-66, la deschiderea Salonului de restaurare literară – ediția a III-a, care va cuprinde piese restaurate, pe diverse suporturi, din patrimoniul muzeului. La eveniment vor participa prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul MNLR, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, Virgil Nițulescu, manager al Muzeului Național al Țăranului Român, dr. Petronela Fotea, președintele Asociației Conservatorilor și Restauratorilor din România, Stere Constantin, director al Direcției de Cultură a Județului Prahova, Sergiu Stanciu, directorul adjunct al Muzeului Național de Literatură Mihail Kogălniceanu din Chișinău și Eugenia Oprescu, șef Secție Patrimoniu MNLR.

     Povestea obiectelor de patrimoniu restaurate se regăsește în catalogul-album realizat cu acest prilej. De remarcat meticulozitatea și diversitatea metodelor de lucru care cumulează elemente ale cunoașterii din domeniul tehnic și cel artistic, folosite de maeștrii restauratori, fiecare străduindu-se să atingă performanța specifică epocii sau creatorului obiectului restaurat.

    Ediția de anul acesta a Salonului de restaurare literară oferă șansa revederii, reîntâlnirii și recunoașterii importanței salvării obiectelor de patrimoniu, precum și a memoriei identitare.

    Salonul de restaurare literară este deschis publicului până în data de 8 octombrie 2021. Vizitarea se face pe bază de programare, la numărul de telefon 0762.671.698 sau printr-un e-mail, la adresa relatiipublice@mnlr.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu