marți, 21 septembrie 2021

Pălăria - accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic

 


Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului 


23 septembrie - 30 noiembrie 2021
”Onorați domni, onorate dame și domnișoare, 

   Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului aduce la cunoscința dumneavoastră despre expozițiunea Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic care se va deschide joi, 23 Septemvrie 2021, orele 18:00. Onoratul public din oraș și din afară va face o incursiune în vechiul burg, aflat sub semnul eleganței vienese și parisiene. Descoperiți pălăriile consacrate precum: Melon, Borsalino, Cocktail, Fedora, Joben, Clack și genres cel mai eschisit!”

   Cu o invitație desprinsă din secolul trecut, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului poftește publicul la vernisajul expoziției temporare Pălăria - accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic joi, 23 septembrie 2021, ora 18:00.

   Expoziția atrage atenția asupra unui simbol al eleganței, pălăria, un accesoriu pentru cei de astăzi, un semn de prestigiu, de onorabilitate pentru cei din secolul trecut, purtând nenumărate mesaje, descifrate și înțelese de toți membrii comunității.

   Printr-o selecție unică de piese și prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri și modiste, curatorul expoziției Oana Țigănuș, propune publicului o călătorie în timp urmărind redarea atmosferei Brașovului de altădată, când tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei occidentale. De asemenea, publicul poate descoperi și o selecție de pălării simbol pentru Brașov.

    În zona de entertainment, vizitatorii sunt invitați să probeze pălăriile create exclusiv pentru această expoziție de către designerul Kristina Dragomir, pălării inspirate din perioada interbelică. Prin imortalizarea momentului, vor face un salt în trecut și vor pleca de la muzeu cu o amintire specială ce le poate aduce, la finalul expoziției, un premiu surpriză!

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii noiembrie, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu