duminică, 1 august 2021

Buridava

 


Lansare de carte


Casa de Cultură Mircea Demetriade, Ocnele Mari 


7 august 2021




    Deși fusese programată pentru anul trecut, lansarea volumului dedicat memoriei profesorului Dumitru Berciu are loc cu un an întârziere din motive pandemice arhicunoscute.

     Vă așteptăm pe data de 7 august să comemorăm o personalitate deosebită a istoriei noastre care a lăsat urme adânci în arheologie, dar și să scoatem la lumină date, impresii, notițe ascunse prin carnete de șantier sau alte documente uitate prin arhive.

    Editat în condiții grafice deosebite, volumul apărut la editura Istros, s-a bucurat de sprijinul venit din partea Muzeului Brăilei Carol I.

    Ne sunt aproape, membrii familiei, colegi, foști studenți, dar mai ales partenerii tradiționali fără de care nimic nu se poate desfășura în condiții optime.

    Munca începută de profesorul Dumitru Berciu este continuată astăzi de către colectivul Universității din Pitești prin intermediul taberei studențești, la fel cum făcea și Dumitru Berciu.

    Despre rezultatele cercetării din ultimii ani vom afla detalii de la decanul Facultății de Telogie, Litere, Istorie și Arte, conf. univ. dr. Constantin Augustus Bărbulescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu