joi, 15 iulie 2021

Olimpiada de Benzi Desenate

 


Banda Desenată Românească 


Casa Filipescu - Cesianu, București 


ediția a II-a, 23 iulie - 31 august 2021




    Începând cu data de 23 iulie 2021, Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați expoziția cu lucrările câștigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate, ediția a II-a, 2021, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151). 

   Cu sprijinul Bibliotecii Județene George Barițiu Brașov prin Centrul de excelență pentru copii și tineret, bibliotecile publice și școlare din întreaga țară s-au alăturat proiectului, iar în perioada februarie – iunie 2021 au invitat elevii pasionați de cea de a 9-a artă să se înscrie în concurs și să participe la întâlniri în cadrul bibliotecilor sau la ateliere online, pentru a realiza lucrări de bandă desenată cu tema propusă de Olimpiada BD 2021.

    Inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu - autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Academia Olimpică Română, ediția din acest an a Olimpiadei de Benzi Desenate (Olimpiada BD) este dedicată Jocurilor Olimpice de la Tokyo și, totodată, ne aduce mai aproape de Poveștile campionilor olimpici ai României, de Eroii sportului românesc (tema din acest an). Olimpiada BD este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal.

Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu