duminică, 30 mai 2021

La inaugurare - I'm Not There

 


Expoziție de fotografie


John Divola 


2/3 galeria, București


10 iunie 2021




   John Divola este un artist contemporan din California ce lucrează preponderent cu fotografie; cariera lui se întinde pe patru decenii, din anii ‘70 și până în prezent. Lucrările lui Divola au fost expuse în instituții de prestigiu precum Muzeul de Artă Modernă din New York, Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles, Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, Muzeul Victoria and Albert, Muzeul J. Paul Getty, Muzeul Național de Artă Americană și multe altele.

   Expoziția I’m Not There prezintă două binecunoscute serii ale sale - Dogs chasing my car in the desert (1996 - 2001) și Vandalism (1974-75). Vor fi expuse spre vizionare și două dintre cărțile artistului, publicate de MACK Publishing - Vandalism (2018) și Terminus (2021).

   "Sunt complet interesat de proces. Fotografia tinde să privilegieze observația în defavoarea intenției. Eu încerc pur și simplu să creez un proces care să maximizeze oportunitatea pentru anumite tipuri de observații." - John Divola

   Lucrările lui John Divola vor fi expuse în România pentru prima dată. Evenimentul marchează deschiderea oficială a 2/3 galeria.

   2/3 galeria este o galerie tânără de artă fondată în București ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu