sâmbătă, 6 martie 2021

Exponatul lunii

 


Muzeul Național al Literaturii Române 


București 


4 - 17 martie 2021



   Rochia de seară, din mătase grea, cu aplicație de dantelă albă, achiziționată de la o casă de modă din Paris, a aparținut Corneliei Blaga, soția scriitorului Lucian Blaga și sora diplomatului Caius Brediceanu, cu misiuni la Rio de Janeiro, Vatican și Helsinki.

   Cornelia Blaga provenea dintr-o familie înstărită. A început studiile de Medicină la Viena și le-a finalizat la Cluj. Era înzestrată cu un spirit critic deosebit, era emancipată și avea o frumusețe aparte, distinctă.

   Dorli Blaga scria despre mama sa, Cornelia Brediceanu-Blaga: "era foarte subțire, puțin creolă, păr șaten bogat, cu o ținută vioaie (practicase sporturi încă din copilărie), picioare extrem de frumoase, pe care nu se temea să și le arate. Și-a tuns scurt părul și și-a scurtat rochiile fără sfială, imediat ce a venit această modă. Tot așa cum a adoptat și pantalonii largi, la mijlocul anilor ’30."

   Urmărți Exponatul lunii la MNLR Crețulescu în prima joi din fiecare lună, când aveți ocazia de a admira obiecte de poveste din arhiva muzeului, intrarea este liberă, iar accesul la poveștile audioghidului este gratuit!

Proiect realizat de echipa Programe cu sprijinul colegilor de la Patrimoniu.

Montaj: Alex Ursu

***


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu