sâmbătă, 6 martie 2021

Dedicații literare oferite de prieteni poetului George Topîrceanu

 


Casa Memorială George Topîrceanu


Nămăești


martie - aprilie 2021




"După-atâta frig şi ceaţă/ Iar s-arată soarele. (...)"

- Primăvara-  de George Topîrceanu     

   În perioada martie – aprilie 2021, Muzeul Municipal Câmpulung vă invită la expoziţia: Dedicații literare oferite de prieteni poetului George Topîrceanu, găzduită de Casa Memorială George Topîrceanu din Nămăești.

    Doar răsfoind dedicațiile de pe volumele de carte, pe care poetul George Topîrceanu le-a primit în dar de la numeroase personalități ale culturii noastre, este suficient pentru a realiza cât de apreciat și de îndrăgit a fost poetul.

    Nume mari ale Literaturii și Culturii noastre apar pe diverse volume, aflate în patrimoniul Muzeului Municipal Câmpulung, dăruite cu dedicații autografe celui ce a fost şi rămâne „poetul dragostei de viaţă, mare cunoscător al limbii române, cu o operă care se aşează în fondul de aur al Literaturii Române”.

    Dedicațiile sunt pline de afecțiune, dragoste, admirație, căldură și prietenie, şi sunt semnate de  personalităţi, precum: scriitorul, nuvelistul, academicianul și omul politic Mihail Sadoveanu; omul de știință, doctor în științele naturii, publicistul și istoricul Constantin Kirițescu; eseistul, poetul, editorul și publicistul Ion Pillat; poetul și traducătorul George Lesnea; scriitorul, academicianul și avocatul Demostene Botez; prozatoarea și nuvelista Hortensia Papadat Bengescu; scriitorul Panait Istrati, etc.

Vă aşteptăm cu mult drag pentru a vizita expoziţia noastră.

    În acest fel, aveţi posibilitatea de a petrece câteva momente de neuitat în casa în care a locuit poetul George Topîrceanu, vreme de 8 ani, şi de a citi dedicaţiile pe care acesta le-a primit în dar.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu