sâmbătă, 13 iunie 2020

A fost odată Hohe Rinne...




Istoria Păltinișului 

(1885 - 1918) 


Horia Dragoteanu





     "După o documentare extinsă pe parcursul unui sfert de secol, am reușit să văd tipărită ediția <definitivă> a primei cărți a Istoriei Păltinișului, dedicată perioadei 1885-1918.
     Mai precis, sunt anii dintre prima propunere de a se înființa un <loc de cură> în munții din apropierea Sibiului și sfîrșitul Primului Război Mondial.
     Date tehnice: 570 pagini A4 color, carte cusută, copertă cartonată, tipar de înaltă calitate pe hârtie dublu-cretată, incluzând aproximativ 600 ilustrații de epocă, dintre care o bună parte sunt legate de timbrele, ilustratele și istoria poștală a Păltinișului.
     Le mulțumesc aici deosebiților mei prieteni și colaboratori care prin traduceri, informații, piese filatelice, prin ilustrate și fotografii de epocă, semnalarea existenței unor articole, corectura lucrării și binevenitele sugestii sau observații au contribuit la scoaterea din uitare a unor oameni extraordinari și a unor locuri minunate.
     Lor și tuturor celor care au iubit vreodată muntele și Păltinișul le dedicăm munca noastră și această carte."


***

    "Cartea A fost odată Hohe Rinne, ediția a II-a, este disponibilă cu text identic pe două tipuri de hârtie: de 130 gr/mp (un exemplar cântărește aprox. 2.6 Kg și de 90 gr/mp (un exemplar cântărește 1.85 kg).
    Ambele variante costă 130 lei exemplarul (preț subvenționat) + taxe poștale. Ca termen de comparație, la Cluj cel mai mic preț care mi s-a cerut pentru tipărire pentru fiecare exemplar broșat, cu copertă necartonată, a fost de 44 euro...
    Pentru străinătate se pot trimite recomandat numai exemplare pe hârtie de 90 gr/mp, care se încadrează sub limita de 2 kg a Poștei Române pentru imprimate recomandate.
Plata se face anticipat în cont bancar sau prin PayPal (cu adăugarea comisioanelor aferente acestui sistem). Costul transportului se adaugă celor 130 lei, valoarea sa fiind in functie de sistemul de expediere preferat de cumpărător.
   Îi rog pe cei interesați să lase mesaj sau să îmi scrie pe messenger (cont de FB al autorului). Multumesc."


***

Prin amabilitatea autorului, vă prezint mai jos, în format PDF,
Cuprinsul și Introducera acestui volum:









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu